Välkommen till min blogg där jag kommer att bjuda på både yta och djup, eftersom jag är övertygad om att vi behöver bådadera. Min ambition är att försöka göra det seriösa mindre seriöst och det oseriösa mer seriöst.
Have fun!

måndag 26 september 2011

En kantors irrfärder i Köpenhamn

Idag var den stora dagen för kyrkomusikerutfärden till Köpenhamn. Den började seriöst och bra med studiebesök på det nýa operahuset i Köpenhamn, men efter det gick det snabbt utför. Redan när vi kom ut från operan började det pratas om öl... och mat naturligtvis. Med raska steg begav vi oss till fots in mot centrum i jakt på en lunchrestaurang. Inga restauranger i sikte fanns, så vi gick in på närmsta ölhak för att stärka oss. Så småningom hittade vi en härlig restaurang med vegetarisk buffé och med lite mer öl till smakade det utmärkt.

Efter lunchen tog vi tåget till Vallby där vi skulle titta på en orgel. Vår kära ordförande och tillika reseledare hade köpt tågbiljetter som verkade väldigt dyra för den korta resan. På något sätt blev det en fix ide för honom att kolla om det var rätt biljetter, så han frågade alla vi stötte på vad det borde ha kostat att åka tåg från Köpenhamn till Vallby. Och jag lovar han kommer att drömma om det inatt. Väl framme vid Jesuskirken upptäckte vi att vi var över en timme för tidiga. Vi skyllde det på språkförbistringen, men det var nog inte hela sanningen då organisten var svensk!!! Vad skulle vi då göra?? Ja,ett gemensamt intresse är ju att äta och dricka, så cafe latte och kaka intogs i solskenet på ett café.

När det väl var dags att kika på orgeln, visade det sig att organisten där var nästan besatt av orglar och hade fyllt kyrkan med såväl stora som små orglar. Fantastisk kyrka och fantastiska orglar. Sen var det dags att bege sig till Sverige igen efter en rolig och intressant dag i Köpenhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar